Nätverksträff med Ett jämställt Värmland

INBJUDAN

 

På nätverksträffen 1 december blir det inspel och intressanta samtal om unga och jämställdhet. Nätverksträffen hålls på Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens i Karlstad och är ett fysiskt möte.
Nätverksträffen är kostnadsfri. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

 

Datum: 1 december, drop-in från klockan 13.00. Program klockan 13.15–16.30.

 

Plats: Hotell Gustaf Fröding, Höjdgatan 3, Karlstad.

 

Anmälan: Anmäl dig via länken https://www.trippus.se/web/registration/Registration.aspx… senast den 25 november.

 

OBS! Om du anmäler dig, låt gärna Aina Spets (mobil: 070 348 5934) veta att du är med. Då vet vi att vi har en representant för Skogskvinnorna – Värmland på träffen. Tack!

 

Varmt välkommen!

 

Program

 

13.00 Ankomst
Unga tjejer och killars levnadsvillkor i Sverige
Hur ser de ungas levnadsvillkor och attityder till jämställdhet och inflytande ut idag? Emma Thornström, utredare på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, MUCF, ger en summering av Ung idag-rapporter. Hon berättar bland annat om unga tjejer och killars deltagande i politiska handlingar och intresse för samhälle och omvärld.

 

Elevers drogvanor och hälsa
Resultat från undersökningen Elevers drogvanor och Elevhälsodatabasen ELSA. Lisa Brunzell, utvecklingsledare, social hållbarhet på Länsstyrelsen Värmland och Cecilia Nyberg, folkhälsoanalytiker, hållbar utveckling på Region Värmland.

 

Fika

 

Utvecklingsprojektet Jämställt! och premiärvisning av film
Atwrk vill öka kunskapen om jämställdhet på ett enkelt och handgripligt sätt genom en digital utbildning. Under 2022 har över tusen ungdomar getts möjlighet att träna på jämställdhetsarbete genom appen ”Jämställt!”. Atwrk vill också öka kunskapen om varför jämställda styrelser presterar bättre. I ett samarbete med Molkoms folkhögskola har elever fått fria händer att ta fram en film riktad till ideella föreningar. Jan Elofsson, vd och grundare, berättar om appen Jämställt! och samarbetet med Molkoms folkhögskola.

 

Workshop
Aktuell information från Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland

 

16.30 Avslut