World Forest Forum bjuder in till skogsägarträff

På temat:

Skogen som lösning för klimatet – hur tänker du?

Bjuder den nystartade stiftelsen World Forest Forum in till en digital skogsägarträff 8 april kl. 19.00-20.30.

Bakgrunden till träffen är att vi i dagens skogsdebatt upplever att man glömt, eller åtminstone saknar de privata, enskilda skogsägarnas perspektiv. Hur tänker man kring sitt skogsägande och framtiden? Vi vill föra ett samtal med skogsägare om lösningar som kan utveckla användandet av skogen och som samtidigt bidrar till minskad klimatpåverkan.

Inbjudan:

Varmt välkommen till ett möte för skogsägare och entreprenörer. Vi vill lyssna, skapa utrymme för dialog och söka gemensamma svar med tydligt fokus på lösningar som utvecklar användningen av skogen och som samtidigt minskar klimatpåverkan.

Vi vill samtala om frågor kopplade till:

  • Skogen binder koldioxid som andra släpper ut. Ska det vara en gratistjänst eller är det en ny affärsmöjlighet att erbjuda klimatkompensation i svensk skog?
  • Många arter i skogen är ovanliga. Har du funderat på möjligheten att arrendera ut vårdträd med höga naturvärden till dem som vill bidra till en rikare biologisk mångfald?
  • Skogen är en källa till rekreation och friluftsliv. Vad är en meter promenadstig eller cykelstig värd, kan man ta betalt för rekreationsvärdet i skogen?

Kostnadsfritt deltagande men antalet platser är begränsat, anmäl dig redan idag!

Anmäl dig här: Skogen som lösning för klimatet – hur tänker du? (confetti.events)

Missa inte !!