Årsmötet 2019/2020 i Åmotfors

Idag har vi haft årsmöte där vi blickat tillbaka på året som gått och framåt för vad som kommer att ske 2020.
Sammanfattningvis känner vi oss nöjda med ett 2019 som varit fyllt av en rad olika studiebesök, arrangemang och samarbeten – såväl regionalt som över nationsgränser. De allra flesta av dem har ni kunnat följa rapporteringen av här på hemsidan och facebook, medan andra möten och artiklar har publicerats i tidningsartiklar och andra medier. Väl värt att uppmärksamma igen är att Ordförande Aina under 2019 listats som en av de mest inflytelserika personerna inom svenskt jord och skogsbruk (Se artikeln här).
Under dagens möte hade vi besök från Hanne Narvestad, som utöver sitt engagemang i Skogskvinnorna Norge och Kvinner i Skogsbruket Norge, är verksam som processingenjör på Nordic Paper i Åmotfors. Hanne berättade om hur fabriken i Åmotfors, baserat på pappersmassa från Bäckhammar bruk med ursprung i ved från lokala skogsägare runt om i länet, tillverkar brunt kraftpapper. Papper som i sin tur blir till en rad spännande produkter runt om i världen; från stålmellanlägg och elektrotekniskt papper till spinnpapperför b la handtag till bärkassar till absorbentpapper som används i olika typer av laminat. Papper från Åmotfors har till och med använts för att tillverka en klänning till 2019-års Nobelfest! Hanne lyfte också fram det stora miljöarbetet som görs som en del av kraven för att överhuvudtaget få producera papper inom europa idag. Tack Hanne och Nordic Paper för ett intressant föredrag!

Hanne Narvestad visar upp en slutprodukt av laminat vars innehåll av papper är producerat i Åmotfors. En av våra medlemmar som deltog på mötet har också levererat ved till Bäckhammars bruk.

Såväl protokoll som 2019 års verksamhetsberättelse och 2020 års verksamhetsplan hittar du via toppmenyn/megamenyn här på vår hemsida.

Vi vill återigen tacka alla medlemmar, nya som gamla, utan er hade inget av allt vi gör varit möjligt! Samtidigt vill vi passa på att uppmana alla, såväl aktiva som stödmedlemmar, att slå ett slag för Skogskvinnorna Värmland. Prata om Skogskvinnorna, tipsa om våra arrangemang, hemsida och facebook. Vi är övertygade om att det finns många fler Skogskvinnor där ute i länet som skulle vilja ta del av verksamheten för att bli mer aktiva i sin skog och kanske också i vår förening!